FIETSEN VOGEZEN, GPS-routes, fietsarrangementen

FIETSEN IN DE VOGEZEN.

Mooie FIETSROUTES vanuit BELLEVUE in Ban-sur-Meurthe (op GPS) 

O.a.: Col de la Schlucht, Platzerwasel, Petit Ballon, Grand Ballon, Ballon d´Alsace....

De gevarieerde fietstochten beginnen en eindigen op BELLEVUE, keuze uit meer dan 20 dagtochten en varierend in dagafstanden van 35-170 km.

GPS-routes beschikbaar.

 

 

FIETS-ARRANGEMENT

VANUIT BELLEVUE (Hoge Vogezen), GPS-routes

 

De fietstochten kunnen gemaakt worden van begin mei tot half oktober.

 

Het zijn pittige dagtochten waarvoor een goede conditie en fietservaring (racefiets) in de bergen een vereiste is. Het zijn zeer gevarieerde dagtochten, steile beklimmingen, flinke afdalingen, met gemiddeld te overbruggen hoogtemeters per dag van ruim 500 - 2000 m, en klimmetjes tussen de 4 en 20 km.

 

U verblijft gedurende uw 4-daagse arrangement in onze chambres dhotes Bellevue, op basis van een 2- (of meer) persoonskamer.

 

Om optimaal van uw fietsarrangement te kunnen profiteren bent u op de aankomstdag al welkom vanaf 14.00 uur en ook op de vertrekdag kunt u nog een fietstocht maken, vertrek is dan voor 17.00 uur.

 

Op Bellevue houden wij rekening met de gezonde eetlust van de sportieve gasten die bij ons verblijven.

We beginnen de dag met een uitgebreid ontbijt, en ´s-avonds diner bestaande uit hoofdgerecht, nagerecht en koffie/thee na. 

Lunchpakket (om mee te nemen voor onderweg) is ookmogelijk.

 

PROGRAMMA (voorbeeld, keuze uit diverse fietsroutes):

 

Dag 1: 

Aankomst in de middag (vanaf 13.00 uur), welkomstdrankje

U kunt s-middags al een fietstocht maken om alvast de spieren wat te laten wennen aan de bergen! 

 

Dag 2: 

U kunt kiezen uit diverse fietsroutes: bijv. de tour de Schlucht of de tour de Freland.

Tour de Schlucht: fietstocht van 60 km, te nemen hoogtemeters: 1000m. 

Een mooie pittige route. U fietst door de Defile de Straiture, richting Xonrupt-Longemer. Hier begint de beklimming van de Col de la Schlucht (1139 m), daarna over de route des Cretes richting Lac Blanc, Col du Bonhomme, vanaf de Col du Bonhomme (950 m) afdaling via Plainfaing en Fraize naar Ban-sur-Meurthe.

Tour de Freland: fietstocht van 100 km, te nemen hoogtemeters: 2100m.

Een mooie gevarieerde route waarbij u zowel in de Vogezen als de Elzas fietst. Flinke beklimmingen staan u vandaag te wachten. O.a.: Col du Calvaire, Col de Freland, Col de St Marie en de Col de Mandray.

 

Dag 3: 

Bijv. de tour de Munster of de tour de Grand Ballon.

Tour de Munster: fietstocht van 120 km, te nemen hoogtemeters : 2000m.

Deze route gaat zowel door de Vogezen als door de Elzas. Mooie tocht met pittige beklimmingen en mooie afdalingen. Via Plainfaing en le Valtin naar de Col de la Schlucht, afdaling naar Münster, Türckheim, daarna beklimming naar Col du Wettstein, de Col de Calvaire en via de afdaling van de Col du Bonhomme weer huiswaarts.

Tour de Grand Ballon: fietstocht van 140 km, te nemen hoogtemeters: 2000m.

Een mooie afsluiting van uw fietsvakantie in de Hoge Vogezen!

Via Fraize, Plainfaing de beklimming van de Col du Bonhomme (950m). Hierna blijft u op hoogte en fietst over de route des Crêtes via de Col de la Schlucht, le Hohneck, le Markstein naar de Grand Ballon (1424m). Daarna een mooie lange afdaling naar Willer-sur-Thur. Door de vallei van de Thur via St Amarin, Fellering, Oderen en Wildestein. De beklimming van de Col du Bramont (steil en niet te onderschatten), waarna de route verder gaat via La Bresse-Hohneck, Lac de Retournemer, Lac du Longemer (Xonrupt). Als laatste nog even een kleine beklimming van de Col de Surceneux, waarna de afdaling huiswaarts via de Defile de Straiture.

 

Dag 4: mogelijkheid voor nog een fietstochtje, vertrekdag (voor 17.00 uur).

 

Prijs: 235 euro per persoon.

 

4-daags fiets-arrangement is:

Incl.: 3 x overnachting op basis van 2-(of meer) persoonskamer met badkamer, 3 x ontbijt, 3 x diner (voorgercht, hoofdgerecht, nagerecht, koffie/thee), routebeschrijvingen, kaart en info fietsroutes, GPS-routes.

Excl.: heen- en terugreis, verzekeringen, toeristenbelasting 0,50 p.p.p.n., drankjes. Eigen fiets meenemen. GPS te huur.

 

Ook is een 3-daags fietsarrangement of een langer verblijf mogelijk. 

 

Ook voor de minder getrainde fietsers hebben we fietsroutes die wat ´´vlakker´´ zijn. Voor iedereen mogelijkheden om de Vogezen op de fiets te ontdekken!